Skandalozna mapa! Iz belgijskih udžbenika izbacili Srbiju, a Kosovo zauzelo celu teritoriju

Autor: espreso

Vesti

08.03.2020

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama je osvanula mapa koja se u školama u Danskoj koristi za obuku vozača. Fotografiju je napravio jedan od budućih vozača u auto-školi na svom Tviter nalogu

Danska je 2008 godine priznala nezavisnost takozvane Republike Kosovo.

Na ovoj mapi se ne prikazuje Kosmet odvojeno od Srbije. Naime, na ovoj karti Srbija uopšte ne postoji. Na njenom mestu je Kosovo, a glavni grad ove izmišljene države je Beograd.

Danska je 2008 godine priznala nezavisnost takozvane Republike Kosovo, ali nije do sada negirala postojanje Republike Srbije.

Greške ovakvog tipa uopšte nisu česte, i zaista ostaje nejasno kako je neko mogao da previdi čitavu jednu državu, bez obzira da li priznaju ili ne priznaju nezavisnost lažne države.

Još je čudnije kako je u zemlji poput Danske, sa jednim od najboljih edukativnih sistema na svetu (trenutno su četvrti, iza Finske, Japana i Južne Koreje), napravljen takav previd u zvaničnom udžbeniku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nebojša

08.03.2020 19:04

Nisam znao da je Belgija u Danskoj.

Odgovori 15 0
mr PREDRAG m Vuletić

09.03.2020 08:55

Наш амбасадор у Белгији о томе претпостављам ,није обавестио министра иностраних послова.