Gimnazijalci apeluju na ministra: Obustavite nastavu u školama!

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Vesti

11.03.2020

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Forum beogradskih gimnazija zatražio je od ministra prosvete Mladena Šarčevića odluku o privremenoj obustavi nastave u cilju sprečavanja daljeg širenja korona virusa.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Imajući u vidu složenu epidemiološku situaciju u Srbiji i u svetu, zabrinutost roditelja učenika i zaposlenih u prosveti pozivamo ministra Šarčevića da "donese odluku o privremenoj obustavi nastave u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa".

Kako se navodi u saopštenju Foruma, takva odluka bi "mogla doprineti sprečavanju daljeg širenja epidemije".

U Srbiji je novi korona virus potvrđen kod još sedam osoba, što je ukupno 12 obolelih. Kako saznajemo, od sedmoro novoobolelih, 4 je u Nišu.

Kako je u 8 sati saopštilo Ministarstvo zdravlja Srbije u saopštenju na sajtu Covid19.rs, od poslednjeg izveštaja sinoć u 18 do jutros u 8 časova, testirani su uzorci 13 osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vanja

11.03.2020 15:56

Pa nije Šarčević epidemiolog pa da zatvara ßkole,postoje stručne osobe za to..samo izgovoriza lenčarenje

Mila

11.03.2020 17:17

Produzen raspust zbog virusa gripa.....sad ajmo opet na raspust....hoce li se nesto uciti u tim skolama......prosvetni radnici a posebno oni koji rade u gimnazijama gde je kriterijum takav da vredja inteligenciju su srozali skolstvo