Da li dezinfekcionih sredstava ima dovoljno? Evo kad stižu NOVE ZALIHE MASKI!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.03.2020

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje na rafovima u beogradskim apotekama kada je reč o sredstvima za zaštitu od korona virusa je različito i zavisi od toga da li robu nabavljaju dnevno ili jednom nedeljno, a iz državne apoteke "Beograd" kažu da su u u stalnom kontaktu sa dobavljačima i da se dnevno poručuju maske, antibakterijska sredstva i sredstva za dezinfekciju.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

Prema rečima direktorke apoteke "Beograd" Jasminke Bjeletić dobavljači sukcesivno isporučuju robu u malim količinama, tako da se sve odmah i proda.

- Nove, veće zalihe očekujemo u petak kada će biti isporučeno 10.000 komada maski, rukavice, sredstva za dezinfekciju, hiruške kape, kaljaće... - navodi ona u pisanoj izjavi za Tanjug.

Uz to, kako kaže, u apotekama "Beograd" se izrađuju gelovi, sprejevi za dezinfekciju ruku i sredstva za dezinfekciju radnih površina i njih ima u dovoljnim količinama u svim apotekama.

Što se tiče svih ostalih lekova i preparata koji se preporučuju za jačanje imuniteta, napominje da ni tu nema nestašice.

U apotekarskoj ustanovi "Lilly drogerija" kažu da u njihovim apotekama trenutno postoje tečni i čvrsti sapuni, sredstva za dezinfekciju ruku, alkohol, asepsol i antibakterijske vlažne maramice.

 

 

Olivera Kolundžija iz ove apotekarske ustanove, za Tanjug napominje da je povećana potražnja za svim vitaminima, sredstvima za dezinfekciju i imunitet, a da su oni dali 10 odsto popusta za sve te preparate, tečne i čvrste sapune.

- Nama roba dolazi svakog četvrtka i vrlo brzo nestane, jer je velika potražnja - kaže Kolundžija.

Dodaje da apoteka trenutno nema maski, i da ta ponuda zavisi od dobavljača, koji ih u ovom trenutku nemaju.

Kolundzija napominje da je najbolja prevencija češće pranje ruku.

U Srbiji je do osam časova danas registrovano ukupno 19 potvrđenih slučajeva zaraženih novim koronavirusom, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading