Nemojte da vas prvi deo dana zavara: Počinje da duva sve jači vetar, a uskoro stiže i kiša - ovo je najava RHMZ-a!

Autor: Republika

Vesti

13.03.2020

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza nas je pravi prolećni dan, iako proleće još nije kalendarski počelo, a i danas se takvo vreme nsatavilo. Međutim, nemojte da vas početak dana zavara jer do kraja dana sledi veliki preokret, a on počinje već od popodneva...

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Kako najavljuje Republički hidrometeorloški zavod Srbije, u toku današnjeg dana pormeniće se dva godišnja doba. Dok je pre podne bilo sunčano i toplo - pravo prolećno vreme, krajem dana se očekuje naglo naoblačenje, pad temperature i pljuskovi (karakteristični za jesen).

U Beogradu je, čini se, već pala temperatura u odnosu na jutarnje sate, a počinje da duva i hladan vetar koji zapravo i donosi zahlađenje.

Kako stoji na sajtu RHMZ-a, u celoj zemlji se do kraja dana očekuje kiša, a ponegde i jači pljuskovi.

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs
Najava na sajtu RHMZ

Prema trenutnim podacima, kiša se očekuje oko 16 časova.

Ukoliko ste danas izašli iz kuće bez kišobrana - to je bila greška. Osim toga, savetuje se i da ukoliko izlazite imate pri ruci topliju garderobu jer će temperatura do kraja dana biti u padu.

Pored toga, vozačima se savetuje povećana opreznost zbog padavina, ali i gužvi na putevima koje su karakteristične za kraj radne nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading