PREDSEDNIK POZIVA NA DISCIPLINU: Vučićevih osam saveta za građane

Autor:

Vesti

21.03.2020

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef države Aleksandar Vučić poručio je da je predstojeći vikend ključan u borbi protiv pandemije, te da će država učiniti sve da uspori širenje zaraze. U nedavnom obraćanju predsednik države naglasio je da nema potreba za gomilanjem zaliha jer je, kako je naglasio, "Srbija zemlja koja ima najpunije rafove u celoj Evropi".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Nemamo problema sa snabdevanjem. Ako smo rekli da nema problema, nemojte da brinete za robu - istakao je predsednik, uz opasku da je, na primer, kupovina soli skočila 312 odsto, ulja 240 odsto, šećera 228 odsto, toalet-papira 207 odsto...

Predsednik države u svakom od obraćanja ističe važnost discipline i poštovanje propisanih preventivnih mera. Kako bi pomogao u borbi protiv zaraze koronavirusom, on je na Instagram profilu podelio konkretne savete u borbi protiv KOVID-19 ilustrovane fotografijom uz hešteg #ostanikod kuće i poruku "Molim sve za disciplinu".

Pet miliona evra iz Norveške

Vučić je zahvalio ambasadoru Norveške u Srbiji Eugenu Jelstadu na pet miliona evra donacije od te države, ističući da je to velika prijateljska pomoć u najtežim trenucima za našu zemlju. Jelstad je kazao da Norveška želi da pomogne srpskom narodu iako se i sama suočava sa napadom koronavirusa, kao i da se nada da će Srbija uz angažman njegove države nabaviti dodatne respiratore.

- Veoma je važno što su naši norveški prijatelji pronašli način da nam pomognu. Hvala im na ljubavi i pažnji koju pokazuju prema našem narodu. Nadamo se da će naši norveški prijatelji uspeti da nam obezbede 10 respiratora i to bi bio ogroman doprinos našem zdravstvenom sistemu. Važno je da sačuvamo živote. Moramo da budemo ujedinjeni u borbi za život. Molim vas da prenesete iskrene pozdrave norveškom narodu! Uveren sam da ćemo uz vašu pomoć i podršku uspeti da prebrodimo ovaj težak period i pobedimo. Živelo srpsko-norveško prijateljstvo. Živela Srbija - poruka je koju je Vučić objavio na Instagram profilu.

Ovih osam saveta uputio je predsednik države:

1. Izbegavajte bilo kakav fizički kontakt, bez rukovanja i zagrljaja

2. Ne otvarajte vrata golom rukom

3. Izbegavajte dodirivanje lica

4. Često perite ruke vodom i sapunom

5. Provetravajte kuću

6. Dezinfikujte kvake i vrata. Izbegavajte pušenje cigareta, elektronskih cigareta, nargila i lula

7. Izbegavajte da jedete iz posude koju delite sa drugima

8. Izbegavajte da delite hranu sa drugim dok jedete

Svim srcem uz Italiju!

Predsednik države uputio je poruku građanima Italije koji vode tešku borbu protiv koronavirusa.

- Prijateljskom narodu Italije želim da što pre izađu iz ove borbe kao pobednici. Srbija je svim srcem uz vas - napisao je predsednik Srbije na zvaničnom Instagram nalogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Natasa

21.03.2020 08:01

Moramo biti disciplinovani kako bi smo pobedili u ovoj borbi!

Olja

21.03.2020 08:09

Sve ovo moramo shvatiti ozbiljno i steta ce biti daleko manja.

Zoran

21.03.2020 08:52

Zaista se moramo pridrzavati ovih saveta, to je neophodno.

tara

21.03.2020 09:19

Pridrzavati se i biti odgovoran