U Svilajncu mladića zarazila komšinica?! U Paraćin virus ušao preko Švedske pre vanrednog stanja!

Autor: tanjug.rs,republika.rs

Vesti

21.03.2020

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opštini Svilajnac koronavirusom zaražen je jedan mladić, a u Paraćicnu muškarac koji je došao iz Švedske pre uvođenja vanrednog stanja, naveli su predsednici tih opština.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, izjavio je danas Tanjugu,da je u toj opštini koronavirusom zaražen 26. godišnji mladić, iz sela Kušiljeva, da je u dobrom stanju i u karantinu.

Mladić je iz istog sela i iste ulice, gde je pre dva dana zaraza potvrđena kod jedne žena, koja je na lečenju u Kliničkom centru Kragujevac, a boravila je u Italiji.

Mladić je i njegova porodica su u kućnom karantinu, rekao je Milanović i istakao da ne zna da li je on bio u inostranstvu i da li je imao kontak za obolelom ženom.

Milanović je istakao da je opština preuzela mere dezinfekcije celog sela, "prvo je to uradila prošle noći i opet će i ove noći".

Zaraženi mladiće je druga osoba sa koronavirusom u opštini Svilajnac, a sa zaraženim u Parćinu, u Pomoravskom okrugu jedanaesta.

Najviše, sedam osoba, zaraženo u Ćupriji.

U Paraćinu zaraza je potvrđena kod jednog muškarca, koji je 11.marta, pre uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, doputovao iz Švedske, napisao je na svom fejsbuk profilu predsednik te opštine Saša Paunović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boban

21.03.2020 22:23

За момка из Кушиљева, информације су нетачне, постоји могућност али није потврђено.