U ponedeljak isplata dečijih i roditeljskih dodataka: Moguća i socijalna pomoć starijim licima

Autor: Tanjug

Vesti

21.03.2020

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević najavio je danas da će u ponedeljak biti isplaćen dečiji i roditeljski dodatak i naveo da se razmatra mogućnost da se socijalna pomoć korisnicima starijim od 65 godina isplaćuje na kućnu adresu.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Đorđević

- U ponedeljak će biti isplaćen dečiji i roditeljski dodatak i tako će biti svakog sledećeg meseca, obezbeđena su finansijska sredstva za sve naknade koje isplaćuje Ministarstvo - rekao je Ðorđević za TV Prva.

On je kazao da se razmatra mogućnost isplate novčane socijalne pomoći korisnicima starijima od 65 na kućnu adresu i da će u ponedeljak o tome razgovarati sa predstavnicima "Pošte Srbije" kako bi se izbegle situacije kao u Kikindi, žarištu koronavirusa u Srbiji, gde je u petak eliki broj građana stajao u redu ispred pošte da bi podigli socijalnu pomoć.

 - Verovatno su se uplašili da će pošta biti zatvorena ili da neće biti prevoza... Ali,od ponedeljka ćemo razmotriti drugačiji način isplate - naglasio je Ðorđević.

Dodao je da će svim korisnicima automatski biti produženi zahtevi za produženje socijalne pomoći dok traje vanredno stanje, budući da šalterske službe ne rade

Upitan o situaciji u gerontološkim centrima, ministar je kazao da je "stanje normalno" da nema zaraženih koronavirusom i da je u petak isporučeno 65.000 maski za korisnike centara u celoj Srbiji.

- Danas očekujemo isporuku sredstava za dezinfekciju podova i prostorija, a od ponedlja će biti još češće isporuke- naveo je Ðorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading