BEZOBRAZNO I NEOZBILJNO: Zaraženi došli u Srbiju i organizovali žurku za 100 ljudi!

Autor: Blic, Republika

Vesti

21.03.2020

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš glavni cilj je da se uspori kriva rasta broja obolelih od korona virusa u Srbiji, jer se na taj način usporava brzina širenja, smanjuje broj obolelih u bolnicama i omogućava adekvatna nega, izjavio je direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
U šoku: Goran Stevanović

- Moramo da sprečimo kontakt između ljudi, ako nema kontakta, nema ni prenosa virusa - objasnio je Stevanović.

On je saopštio da su do sad skoro svi slučajevi koji su potvrđeni došli iz inostranstva.

- Što se tiče broja lekara i sestara koji su inficirani, taj broj je za sad izuzetno mali i ne ugrožava rad sistema. I ti kontakti su uglavnom ostvareni spolja. Zato apelujem na kolege da u svakom kontaktu sa pacijentima nose maske - rekao je Stevanović.

On je dodao da je šokiran stepenom neodgovornosti naših građana.

- Znate da ste bolesni, ulazite u svoju zemlju, dobijate upozorenje na granici da morate da budete u izolaciji, a vi organizujete žurku za 100 ljudi. Pojedini naši pacijenti su sedeli kod kuće sa izraženim simptomima i čekali da virus sam prođe. Takvo ponašanje je neodgovorno i u vreme sezonskog gripa, a kamoli sad - poručio je Stevanović.

Prema njegovim rečima, mere ograničenja kretanja su jedine koje mogu da uspore epidemiju.

Doktor Stevanović je još jednom ponovio da je teško utvrditi odakle je neki čovek koji je oboleo, jer ljudi žive u jednom gradu, a u drugom imaju prijavu boravka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading