KAO SUVI PESAK DA UDIŠEM! Novi post Biljane Srbljanović o koroni: Spisateljica objasnila svoje simptome

Autor: Tanjug

Vesti

25.03.2020

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramaturg Biljana Srbljanović obelodanila je na svom Fejsbuk nalogu da je zaražena koronavirusom i da se nalazi u karantinu u svom stanu, sama, gde uzima terapiju.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Biljana Srbljanović

"Dragi prijatelji i nepoznati uplašeni ljudi, mnogi mi pišu da pitaju za tačne simptome, pitaju za medicinski savet i mišljenje, koje nemam i ne smem da dajem. 

Ispričaću još jednom ovde moje simptome: nedeljama sam kašljala do davljenja - ali ja imam sezonski kašalj, jer sam alergična na pseču dlaku moja tri psa (u pojedino doba godine, kad se linjaju) i jer pušim, več 3 godine, kao glupa klinka.

Noću nisam mogla da spavam poslednjih 2 nedelje, jer kad legnem, gušio me kašalj, pa sam se paranoisala, pa mislila da je covid, pa nesanica i opšta malaksalost, pa sam i za to mislila da je covid - i tako u krug.

Devetog dana od izlaganja virusu (imala sam sreću u nesreći da sam tačno znala kad i kako sam zakačila), odjednom se simptomi menjaju: neka magla u glavi, nepovezana misao, nemam snage ni da sedim, a kamoli hodam, ne mogu da nađem reč i samo mi se spava. Temperatura je išla do 37.5 i padala ispod 37, ali osečaj da ne mogu da udahnem - ne ono kad se zakašlješ, pa krkljaš i "gušiš se", nego, bukvalnokao da su "cevi" zapušene i vazduh neče da uđe i to je to. Kao neki topli suvi pesak da dišeš, ne znam kako drugačije da objasnim.

Dragi prijatelji i nepoznati uplašeni ljudi, mnogi mi pišu da pitaju za tačne simptome, pitaju za medicinski savet i... Posted by Biljana Keller on Wednesday, March 25, 2020

Ne boli me grlo, već manje kašljem, samo mi je malaksalost problem i ta neka magla u glavi, mučim se da fokusiram misao. Ali, bolje sam. I dalje sam izolovana, potpuno.

Bez obzira koliko je mali stan (moj je najobičnji, sa jednim kupatilom), sudove odvojte, ne izlazite iz sobe, makar rakijom, ako nema drugog, obrišite sve u kupatilu što ste koristili, posebno prekidač za svetlo, kvake, slavine, dugme na vodokotliču, sve što inače spada u automatkse radnje.

Iz kupatila nazad u sobu i to je sve. Ta 4 m2 su mala žrtva koju može svako da podnese, da ne bi zarazio ukučane. Nema prilaska kuhinji, skuva ti ko šta može (meni divne komšije na prag ostavljaju), i to je to. Čuvajte rukavice, koristite ih stalno, ali nemojte neplanirano nešto do kupatila, pa posle 10min opet, novi par. Organizujte svoje vreme da bude racionalna potrošnja zaštite. Svoje đubre u duplu kesu i gledaj da što manje praviš otpada. Maramice mogu u kanalizaciju, prazna ambalaza može da sačeka da se sakupi i baci odjednom.

Ne brinite se, nije tako strašno. Samo bez panike, bez bespotrebnog odlaska lekaru, slušajte svoje telo, značete , verujte mi!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading