Udruženje sudija i tužilaca: Neophodne su nam nove količine maski

Autor:

Vesti

26.03.2020

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) pozdravilo je danas odluku državnih organa da se sudijama i tužiocima podele zaštite maske, ali i da treba obezbediti nove količine.

Foto: Public
Foto: Ilustracija

U zvaničnom saopštenju, iz UST su naveli da je trenutna količna maski dovoljna za obavljanje minimuma procesa rada. Saopštenje prenosimo u celosti:

- Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) smatra da je količina zaštitnih maski koja je danas distribuirana dovoljna da pravosudni sistem nastavi postupanje na minimumu procesa rada, te da je aposlutno neophodno da se nastavi sa distribucijom zaštitne opreme, uključujući rukavice i dezinfikaciona sredstva, kako bi predsednici sudova i javnih tužioci mogi da zaštite adekvatno ljudske resurse koji su u ovom trenutku najvredniji.  

Imajući u vidu veliku potražnju zaštitne opreme, UST još jednom apeluje da svi rukovodioci pravosudnih organa direktno prate uputstva najviših instanci, koja jasno ukazuju na racionalnu alokaciju ljudskih resursa i zaštitu ljudskih života, što u vezi sa sukcesivnom distribucijom zaštitne opreme, kao prioritet nameću poštovanje minmuma procesa rada i sprečavanje širenje virusa, naročito imajući u vidu da se nosioci pravosudnih funkcija, kao i državni službenici i nameštenici tokom vanrednog stanja i dalje susreću sa licima koja su samovoljno napustila samoizolaciju - stoji u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
hmm

03.04.2020 18:11

Dajte maske kome je vaznije, sudije ionako nista ne rade ni kad nije bilo ovoga.