Lekarka iz Kraljeva zaražena koronavirusom! 18 radnika Zavoda za javno zdravlje u samoizolaciji

Autor: telegraf

Vesti

30.03.2020

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štab za vanredne situacije grada Kraljeva saopštio je da više ne šalju uzorke za testiranje na COVID 19 na Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", da je to do daljnjeg obustavljeno jer u toj ustanovi postoje tehnički problemi.

RepublikaFoto: e-stock/S. NEDELJA
Foto: Ilustracija

Naime, jutros je potvrđeno da je lekarka epidemiolog iz Vrnjačke Banje, a koja je radila u Zavodu za javno zdravlje u Kraljevu, zaražena koronavirusom.

Zbog toga je od jutros 18 radnika Zavoda za javno zdravlje u samoizolaciji.

Prema rečima dr Aleksandra Macana, direktora kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, postoji velika verovatnoća da se pregledi određenog broja uzoraka ubuduće vrši u Veterinarskom specijalističkom institutu u Кraljevu.

- Trenutno postoje tehnički problemi na ovom institutu i do daljnjeg je obustavljeno slanje uzoraka na testiranje. Očekuje se da će Zavod za javno zdravlje u Кraljevu će dobiti instrukciju za dalje slanje uzoraka -  navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije i dodaje:

- Danas je izvršena obuka po 20 medicinskih sestara Doma zdravlja Кraljevo, i Opšte bolnice "Studenica" za uzimanje uzoraka kod pacijenata u cilju spremnosti za masovno testiranje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gaga

30.03.2020 13:12

Treba brzo ozkloniti probleme.