Šest uzoraka sa severa Kosova danas upućeno na "Torlak"

Autor: Kosovo Online

Vesti

30.03.2020

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadležni iz Kliničko bolničkog centra (KBC) u Severnoj Mitrovici danas su u Institut "Torlak" u Beogradu poslali šest uzoraka osoba za koje se sumnja da su zaražene koronavirusom.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto ilustracija

Od ovih šest osoba, dve su smešte na infektivnom odeljenju KBC, a ostali su u kućnoj izolaciji jer trenutno ne zahtevaju hospitalizaciju, kaže za Kosovo Onlajn epidemiolog dr Aleksandar Antonijević.

Očekuju se rezultati iz Torlaka za još četiri osobe, kaže on.

- Nove rezultate još nismo dobili, očekujemo jedan rezultat od petka i tri rezultata od subote. Istražuju se kontakti, skoro 90 odsto kontakta smo obradili, uzorkovali smo sve pacijente koji su imali simptome na koronavirus, uzorkovali smo i šest novih pacijenata i uzorci će biti prosleđeni Institutu Torlak u Beogradu - naveo je Antonijević.  

Iz KBC su i danas ponovili da je sigurno da će se nakon otkrivanja prvih slučajeva zaraze, broj zaraženih na severu Kosova i povećati.

Pojašnjavaju da je izvesno da je do širenja zaraze došlo na okupljanjima, venčanjima, kojima je, uprkos zabrani okupljanja, pre nesto više od dve sedmice prisustvovalo više od 300 zvanica. Nadležni u KBC navode da prate sve kontakte zaraženih i da ih testiraju.

U srpskim sredinama na Kosovu za sada su zabeležena tri slučaja zaraze koronavirusom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading