Korona seje smrt: Zaraženi muškarac iz Leposavića umro u KC Niš

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.04.2020

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac star 47 godina iz opštine Leposavić, pozitivan na koronavirus, preminuo je u KC Niš.

RepublikaFoto: Photo by Ashkan Forouzani on Unsplash
Foto ilustracija

On je preminuo juče, a direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić naveo je da je čovek bio bubrežni bolesnik.

Novoobolelih u većinski srpskim sredinama je pet, ukupno devet. Jedna osoba preminula je u albanskim sredinama, novoobolelih je 13, a ukupno je 125 zaraženih.


- U Kosovskoj Mitrovici se u samoizolaciji nalazi oko 100 lica. U Zvečanu smo obezbedili tri dežurne telefonske linije na kojima građani sa simptomima virusa KOVID-19, ili oni koji su bili u dodiru sa obolelima, mogu da stupe u kontakt sa lekarima - navodi Ðurić i dodaje da su mnogi ponudili pomoć kako bi doprineli borbi protiv virusa KOVID-19.

U tom kontekstu pominje agenciju za prevoz putnika "KIM-CO" iz Gračanice koja je ustupila svoj vozni park sa vozačima na korišćenje bez naknade i krojačku radnju "Denić" iz Gornjeg Kusca koja je započela šivenje zaštitnih maski za potrebe ZC Gnjilane.

Volonteri su i danas obilazili ugrožene građane i nosili im pakete sa hranom i higijenskim sredstvima, navodi Ðurić na svom Instagram profilu i dodaje da opštinski štabovi za vanredne situacije redovno obavljaju dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading