Ko ovo radi i zbog čega? Danima na Internetu kruži lažna slika Infektivne, a evo koja ustanova je zapravo na njoj

Autor:

Vesti

03.04.2020

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tviteraš koji se na društvenim mrežama predstavlja kao Maxq6, kao odgovor doktoru i direktoru Infektivne klinike Goranu Stevanoviću i njegovom apelu da se strogo pridržavamo propisanih mera zaštite od korona virusa, postavio je sliku za koju je implicirano da se radi o Infektivnoj klinici.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Infektivna klinika u Beogradu

Kao rezultat toga, usledio je veliki broj deljenja ove fotografije, ali se širenjem ove lažne vesti nehotice došlo upravo do ljudi koji sa lica mesta mogu da je demantuju.

O tome je na svom Fejsbuk nalogu pisala Biljana Srbljanović, koja se nalazila na lečenju u Infektivnoj klinici u Beogradu, a o kojoj je već pisala u nekoliko navrata.

Dramska spisateljica je podelila dve identične fotografije uz objašnjenje da je jedna od fotografija delo Stefana Stojanovića koji je radio reportažu iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Kovinu. Neko je iskoristio njegov rad da podigne paniku i lažno predstavi stanje u Kovinu kao stanje na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Srbljanovićeva je na kraju i postavila logičan zaključak: Svakako je jasno da je stanje u bolnici u Kovinu loše, ali je takođe loše u ovakvom trenutku podizati paniku lažnim slikama sa Infektivne klinike, posebno u situaciji u kojoj to može odvratiti ljude da potraže lekarsku pomoć koja bi im mogla biti preko potrebna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading