Svim privatnim domovima za stare obezbeđeni paketi medicinske pomoći

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

06.04.2020

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu ima 132 privatna doma za stara lica u kojima je smešteno 4.358 ljudi, Grad je za njih obezbedio po 10.000 maski i rukavica, a danas će im biti podeljeni paketi sa sredstvima za dezinfekciju, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. Radovanović
Goran Vesić

On je za Tv Pink naglasio da je naloženo opštinskim štabovima da obavljaju dezinfekciju prilaza domovima za stara lica koji su u vlasništvu privatnika. Podseća da u državnim domovima za stare ima dovoljno opreme i sredstava za dezinfekciju, kao i da ih od početka epidemije čuva vojska i da su zabranjene svake posete.

- Trenutno se najveća bitka vodi u domovima za stara lica. Oni moraju da budu potpuno zaštićeni i tu smo uložili ogroman napor. Sarađujemo sa Vladom Srbije i verujem da ćemo uspeti da se ne dešavaju ovakve situacije kao što se dogodilo u privatnom domu u Zemunu gde je 11 korisnika zaraženo koronavirusom i na Umci 13 korisnika - rekao je Vesić.

Naglašava da su povezali sve privatne domove za stare sa domovima zdravlja, kako bi se na dnevno nivou pratilo stanje korisnika.

- Naš Zavod za biocide ide danas na Umku i dezinfikovaće kompletan dom, pošto je tamo ostalo nekoliko korisnika. U kontaktu sa onima koji vode taj dom, rešavamo sve probleme kako se ne bi dogodilo da se dodatno još neko zarazi - naglasio je on.

Podseća da je zahvaljujući merama Vlade Srbije među zaraženima u našoj zemlji najmanje starijih od 65 godina (25 odsto), dok je u Italiji među zaraženima najviše starijih osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading