PEĐA NAJMLAĐA ŽRTVA KORONE: Iza veroučitelja (39) ostalo dete od godinu dana

Autor:

Vesti

08.04.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugogodišnji nastavnik veronauke iz Valjeva Predrag Jevtić (39) najmlađa je žrtva koronavirusa u Srbiji!

RepublikaFoto: Facebook
Tragedija: Sa ženom i sinčićem

Eparhija valjevska saopštila je da je Peđa, kako su ga zvali, preminuo 5. aprila u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu. Tamo je bio smešten zbog jake upale pluća.

Jevtić je godinama bio nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima OŠ "Mile Dubljević" iz Lajkovca. Sahranjen je juče, na Blagovesti, u porodičnoj grobnici u selu Belić, u prisustvu samo najbližih, u skladu sa merama u vanrednom stanju.

UVEK SE ŽRTVOVAO

- Bio je nesebičan, spreman da pomogne u svakom trenutku i pruži ljubav svakoj duši koja je za njom vapila, da se žrtvuje za bližnjeg tokom celog zemaljskog života. Zbog toga je onima koji su ga poznavali nalikovao samom anđelu - ističu u Eparhiji valjevskoj.

Ovo je već druga tragedija koja je zadesila ovu eparhiju. Episkop valjevski Milutin (71) od opake bolesti preminuo je u istoj bolnici 30. marta, pošto se, prema saznanjima Srpskog telegrafa, zarazio u kontaktu sa vernicima.

U Lajkovcu, ali i u Valjevu, gde je Predrag živeo i koje je jedno od žarišta koronavirusa u Srbiji, šokirani su smrću mladog čoveka. Jevtić je bolovao od astme i spadao u rizičnu kategoriju. Deci je predavao sve do sredine marta, kada su škole zatvorene. Radio je u isturenim odeljenjima Bogovađa, Bajevac, Vračević, Markova Crkva, Ratkovac i Nepričava.

Pokojni Jevtić je iza sebe ostavio suprugu i 14-mesečnog sina Savu. Otac mu je takođe preminuo pre nekoliko meseci.

- Strašno je kada vas nešto poput ove pandemije, za koju verujemo da se dešava tamo negde i nekom drugom, odjednom žestoko iznenadi i odnese nekog najbližeg - kaže tast preminulog, akademski slikar Miloje Mitrović, likovni pedagog u istoj školi.

Neka sad kažu malom Savi da virus nije strašan

Na Fejsbuk stranici Eparhije valjevske oglasio se jedan od Jevtićevih poznanika koji je poručio da svi moraju da shvate da se ne radi o nečem bezazlenom.

- Pustite statistike i ostale izgovore, Predragovoj majci i njegovom sinu Savu njegovom smrću umro je čitav svet. Meni je smrt jednog episkopa i jednog veroučitelja već ogroman gubitak, a daj bože, da su oni poslednje žrtve. Pisao sam ranije, ne da zaplašim i širim paniku, nego da podsetim sebe samoga i sve nas da niko nije unapred siguran da mu virus neće naškoditi. Svi smo smrtni ljudi. Oprez i pažnja, a ne panika su nužni. Ako neko još tvrdi da preterujem, evo neka ide da to kaže sinu pokojnog veroučitelja Predraga i neka uteši njegovu porodicu.

TATA, TATA...

Mali Sava je, kažu Jevtićevi prijatelji, veoma vezan za oca.

- Peđa je svaki trenutak koristio da bude sa porodicom. Otkad je prebačen u bolnicu, mališan je stalno ponavljao: "Tata, tata..." - pričaju Valjevci.

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, još jedan sveštenik iz ove eparhije je oboleo od koronavirusa. Reč je o Nenadu Andriću, koji se već oporavlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading