Novi Sad otvara posebne kovid-ambulante samo za trudnice

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

08.04.2020

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Novom Sadu danas će biti otvorena kovid ambulanta samo za trudnice, koje su pozitivne na virus korona, najavio je direktor Doma zdravlja Novi Sad Veselin Bojat.

RepublikaFoto: youtube.com/novosadskatelevizija/printscreen
Foto: Ilustracija

- S obzirom na to da postoji jedan deo trudnica koje su pozitivne na virus, danas otvaramo i ambulantu koja će biti isključivo namenjena takvim trudnicama. Da one mogu bezbedno i sigurno da obavljaju sve preglede, da se njihova trudnoća prati. Ova ambulanta imaće poseban ulaz, kako ne bi bilo mešanja sa drugim pacijentima - rekao je dr Bojat za televiziju Pink.

Novi Sad je, inače, jedan od prvih rgadova u Srbiji u kojima su otvorene covid ambulante i ima ih ukupno tri.

- Imamo tri ambulante koje funckionišu od prvog dana koje se bave repsiratornim infekcijama. Dve su na Limanu, jedna na Novom naselju. One imaju i rengentsku i laboratorijsku dijagnostiku, odvojene su od drugog objekta, nema mešanja ovih pacijenata sa ostalim koji dolaze u dom zdravlja zbog drugih tegoba - rekao je dr Bojat.

Radno vreme svih ambulanti, koje se bave respiratornim infekcijama i uzorkovanjem materijala, je 24 sata.

Odgovarajući na pitanje šta da rade pacijenti koji posle 17 časova, kada počne policijski čas i zabrana kretanja, moraju da dođu do ambulante, dr Bojat odgovara da takvi pacijenti mogu slobodno da dođu, odnosno da do sada nike bilo nikakvih problema.

- Do sada nije bilo problema. Kada su takvi pacijenti, koji su osetili simptome i krenuli u covid ambulantu, policija kad ih zaustavi i oni kažu gde i zašto idu, policija ih poveze do ambulante - objasnio je direktor Doma zdravlja Novi Sad.

Kaže da u covid ambulantama je angažovano u borbi protiv epidemije 788 medicinskih sestara i tehničara i oko 500 lekara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading