MEDICINSKA SESTRA UNELA KORONU U BOLNICU: Obelodanjene nove informacije o zarazi u Leskovcu

Autor: Tanjug

Vesti

08.04.2020

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Opštoj bolnici u Leskovcu virusom korona zaraženo je 18 medicinskih radnika, a direktor te zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević naveo je da se došlo do informacije da se zaposleni na Infektivnom odeljenju nisu inficirali nepažnjom od pacijenata, već da je virus unet spolja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Poslednja informacija koja je stigla jeste da je jedna medicinska sestra unela virus spolja, iz svojih privatnih kontakata sa zaraženim, a da je to prećutala i nije saopštila svojim kolegama - kazao je Dimitrijević, prenosi portal jugmedia.rs.

Kako je kazao, svi zdravstveni radnici na Infektovnom odeljenju koje je najteže pogođeno i pre pojave virusa u Leskovcu bili su snabdeveni celokupnom zaštitnom opremom, a uprkos tome su se zarazili.


- Imali su od prvog dana i sada imaju skafandere, vizire, rukavice, maske, sredstva za dezinfekciju, sve bukvalno, kao što i sada imaju. Bilo je prosto neverovatno da se skoro svi zaraze. Pritom, stariji lekari i sestre su veoma iskusni i znali su na koji način se skida i oblači zaštitna oprema - kazao je Dimitrijević.

Ipak, kako dodaje, tokom predaha svi su boravili u istoj prostoriji i pretpostavlja se da je tu došlo do kontakata sa obolelom sestrom i sa ostalim medicinskim i nemedicinskim osobljem na Infektivnom odeljenju.

- Oni su bili na prvoj liniji fronta i mi svi im dugujemo veliku zahvalnost. Pacijentima poručujem da se ne boje, jer će o njima brinuti naši internisti - kazao je Dimitrijević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading