KRCATO U HALI ČAIR: Među pacijentima trudnica i žena koja se tek porodila!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.04.2020

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U privremenoj bolnici u hali "Čair" do sada su zbrinuta 232 pacijenta sa virusom korona sa lakšom kliničkom slikom, a prema rečima koordinatora te privremene bolnice Gorana Stanojević, to je za oko 100 više pacijenata nego što ih je bilo juče.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stanojević je naveo da najmlađi pacijent u Čairu ima 19, a najstariji 78 godina, kao i da su u hali zbrinute i trudnica i žena koja se nedavno porodila u Kliničkom centru, a koje su za sada dobro.

Navodeći da je kapacitet hale 256 kreveta, Stanojević je kazao da je ostalo još dvadesetak mesta, prenose lokalni mediji.

- Pacijenti su stabilni, ali ako se desi da im se stanje pogorša tokom boravka ovde, mi ih pratimo intenzivno, prebacujemo ih po potrebi na Kliniku za plućne bolesti ili na Infektivnu kliniku - kazao je Stanojević.

U Nišu su, osim hale Čair, za smeštaj lakše obolelih od koronavirusa, spremne sale osnovnih škola "Mika Antić" i "Dušan Radović", a gradonačelnik Darko Bulatović naložio je da se u tu svrhu obezbedi još oko 500 kreveta u domovima za đake i studente.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading