Letovanje u lavoru ili na moru? Da li je pametno ići na put posle ovog užasa, odgovor Kona će vas iznenaditi

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.04.2020

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pitanje šta je pravi odgovor na želju nekih da idu na letovanje tokom redovne konferencije za medije, doktor Predrag Kon je rekao svoje lično mišljenje.

Foto ilustracija

- Ne znam koja bi to bila presija koja bi nekog mogla da natera posle ovakve epidemije da po svaku cenu mora da ide. Bolje biti svoj na svome u ovakvoj sitauciji, to je moje lično mišljenje. NIje zasnovano na epidemilologiji - rekao je Kon.

Kon je kazao da kada imate jednu pretnju ovakve vrste i nađete se u stranoj zemlji...

- Bolje da budete kod kuće, ako se to dešava u celom svetu. To je moje lično mišljenje - dodao je Kon.

Kapaciteti bolnica se pune

Što se tiče kapaciteta bolnica Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović kaže da se neprestano proširuju kapaciteti i da će ih biti dovoljno.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Predrag Kon

Kon je rekao da se nova zgrada Kliničkog centra Niš pretvara u kovid bolnicu, a da će Vojna bolnica u Nišu preuzeti sve hitne slučajeve drugih oboljenja, odnosno ostale pacijente.

- Svuda se kapaciteti pune, pre svega za teške i srednje teške slučajeve, već smo na ivici kapaciteta i to ne samo u Nišu, nego u svim bolnicama u Srbiji - rekao je Kon na pres konferenciji.

Naglasio je da će biti potrebni dodatni kapaciteti i u ustanovama za trijažu pacijenata, u kojima se odvajaju oboleli i odatle šalju u proširene bolničke kapacitete.

- Srećom, napravili smo na vreme te kapacitete, a da ih nemamo, sada bismo bili u vrlo teškoj situaciji - kazao je Kon.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading