SINOD SPC MOLI DRŽAVU: Ukinuti zabranu kretanja za Vaskrs

Autor: Tanjug

Vesti

13.04.2020

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa svoje sednice, održane danas, 13. aprila tekuće godine, Sveti Arhijerejski Sinod Srpske Pravoslavne Crkve se obratio državnom vrhu Republike Srbije sa predlogom i molbom.

RepublikaFoto: facebook.com/Sava Janjic
Foto: Ilustracija

Naime, u pogledu zabrane kretanja usled pandemije virusa korona mole da se odobri prekid zabrane kretanja na Vaskrs, od pet do deset časova, kako bi pravoslavni hrišćani koji nisu u izolaciji i samoizolaciji mogli da uzmu učešća na jutrenju i liturgiji na svoj najveći praznik.

Sa iste sednice upućeni su izrazi bratske ljubavi i solidarnosti mitropolitu crnogorsko-primorskom g. Amfilohiju i ogorčenja zbog postupaka vlasti Crne Gore prema njemu - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.

Podsetimo, patrijarh srpski Irinej juče je, na praznik Cveti - Ulaska Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim, služio arhijerejsku liturgiju u crkvi Svetog Marka u Beogradu bez prisustva vernika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Goran NS

13.04.2020 20:39

Bravo za Sinod.

Mare

13.04.2020 21:32

Može se postaviti ozvučenje a narod da bude na propisanom rastojanju oko crkve.