Panika zbog požara kod Černobilja: Da li je Srbija u opasnosti od radijacije?

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.04.2020

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, "Srbatom", saopštio je danas da nakon šumskih požara u okolini Černobilja u Ukrajini, nema opasnosti od radijacije.

Foto: youtube.com/DW News
Požar kod Černobilja

- Na osnovu podataka objavljenih na portalu za razmenu informacija o nuklearnim događajima Međunarodne agencije za atomsku energiju - MAAE, i izveštaja zvaničnih institucija Ukrajine nadležnih za zonu isključenja i samu černobiljsku nuklearnu elektranu, nema tvrdnji da je zbog požara koji je goreo od 4. aprila 2020. godine došlo do povišene radioaktivnosti u životnoj sredini u široj oblasti oko elektrane već da sva merenja daju rezultate u okvirima normalnih nivoa - stoji u saopštenju.

Foto: youtube.com/DW News
Gust dim u Ukrajini

Kako se navodi, iako radi u režimu koji nalaže vanredno stanje, Direktorat svakodnevno 24 sata prati nivo radioaktivnosti i o bilo kakvim promenama blagovremeno će obaveštavati javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading