Uskrs neće provesti sa najmilijima: Zaposleni u Gerontološkom centru ostaju zajedno sa korisnicima u karantinu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.04.2020

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Gerontološki centar Novi Sad je od juče u potpunom, preventivnom 14-dnevnom karantinu, gde su i zaposleni zajedno sa korisnicima", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- Zaposleni, zajedno sa korisnicima su u karantinu 14 dana, 950 korisnika i 145 zaposlenih, koji neće biti ni za Vaskrs, ni za druge praznike kod svoje kuće, već sa svojim korisnicima, sa kojima su izolovani - izjavio je Vučević za TV Pink.

On je naglasio da su gerontološki centri i domovi za stara lica vrlo osetljivo pitanje, što se pokazalo ne samo u Srbiji, nego i u zapadnim zemljama, da je to najranjivija kategorija stanovništva, odnosno da su te ustanove potencijalna žarišta.

- Ako tu uspemo da izdržimo da ne dođe do širenja virusa, brže ćemo uspeti da izađemo iz ove situacije - kazao je gradonačelnik.

Naveo je da Novi Sad poslednjih dana beleži niži prosek zaraženih u odnosu na broj testirarnih, ali da "to ne znači da treba da se opuštamo, jer smo ispod republičkog proseka". Naglašava da je to, pre svega, zasluga građana koji su disciplinovani i najveći broj njih poštuje savete lekara i mere državnih ograna, ali da je to i zasluga ljudi iz zdravstva, koji su izdržali prvi udar i stvari stavili pod kontrolu.

- To ne znači da, ako napravimo ijednu grešku, videli smo, nažalost, primer naših prijatelja u Nišu i nekim drugim gradovima na jugu Srbije, pre svega u Nišavskom i Topličkom okrugu, da i jedna greška vam promeni za sekundu situaciju i iz jednog povoljnog razvoja vi dobijete potpuno katastrofičan scenario - kazao je Vučević.

On napominje da nema opuštanja, da nema hvaljenja sa brojevima, sa statistikom...

- Dokle god budemo imali ijednog obolelog, ijednog pacijenta na respiratoru, mi ne možemo biti zadovoljni - rekao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading