DIREKTOR DZ VRAČAR ZA REPUBLIKU: Svi zaposleni su imali zaštitnu opremu, ali se neki nisu pridržavali mera!

Autor: Republika

Vesti

18.04.2020

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Doma zdravlja Vračar Miroslav Dmitrović odbacio je optužbe pojedinih medicinskih sestara da ova ustanova nije zaposlenima obezbedila svu medicinsku opremu neophodnu za rad u kovid ambulanti.

RepublikaFoto: printscreen
Miroslav Dmitrović

U izjavi za Republiku, Dmitović ističe da je ta ustanova od prvog dana obezbedila potrebnu opremu, kao i da je dodatne količine dobijala na sedmičnom nivou preko Fonda za zdravstveno osiguranje.

- Tvrdim da smo od prvog dana imali svu opremu uključujući kape, maske, naočare, vizire, hirurške, ali i epidemiološke maske. I oprema stavljena je svim zaposlenim na raspolaganje - konstatuje on. 

Upitan da prokomentariše tvrde jedne od medicinskih sestara Nataše Kresović, koja je na televiziji N1 optužila Krizni štab i vrh države da nisu obezbedili neophodnu medicinsku opremu, o čemu je Republika već pisala, Dmitrović je naglasio:

Foto: printscreen
Obaveštenje zaposlenima o obaveznom pridržavanju mera

- Koleginica je imala svu zaštitnu opremu, ali se očigledno nije pridržavalava svih propisanih mera - podvukao je naš sagovornik.

Kako je on objasnio, svi zaposleni su upoznati sa tim da zaštitna oprema nije garant da se medicinsko osoblje ne može zaraziti koronavirusom.

- O tome su obavešteni svi zaposleni, i to u pisanoj formi - zaključio je Dmitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dejan

19.04.2020 09:52

To je, inace, jedna veoma ohola, neljubazna a i bezobrazna sestra sto dobro znaju svi oni koji se prgledaju i lece u Domu zdravlja Vracar

Enfant Terrible

19.04.2020 11:36

Direktor ocigledno nije dobro uradio svoj posao. Svako ko je zaduzio opremu trebalo je da potpise da je to uradio. Tako bi ovoj sestri dokazao da ona nije u pravu. Ovako, ko zna kako je ta oprema raspodeljena...