DEMANTI IZVRŠITELJA: Samo sprovodimo zakon

Autor:

Vesti

12.10.2017

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom teksta "Izvršiteljka iz pakla za godinu dana zaradila 900.000 evra", objavljenog u Srpskom telegrafu, iz Komore javnih izvršitelja demantuju stavove iznete u pomenutom tekstu.

RepublikaFoto: e-stock/A. BAČLIJA
Jedan od protesta naroda protiv izvršitelja/Foto: Arhiva

- Smatramo da ste objavljivanjem ovakvog teksta povredili osnovna pravila novinarske profesije i pozvali na linč javne izvršiteljke Mirjane Dimitrijević, kao i da ste iznošenjem netačnih i nepotkrepljenih informacija stigmatizovali celu našu profesiju. Niste naveli pravni osnov po kojem je postupano u slučaju porodice Petrović iz Njegoševe 65. Grubo kršeći pravila profesije, neargumentovano ste dovodili u pitanje dosadašnji rad izvršiteljke, pozivajući se na neimenovane izvore "koji su bili upućeni u slučaj" - navela je Aleksandra Trešnjev, predsednik Komore javnih izvršitelja. Ona ističe da se izvršitelji u svom radu vode isključivo odlukom suda i zakonom.

- Nije nam cilj da neko ostane na ulici, posebno ne majke sa decom, ali mi samo sprovodimo i dužni smo da sprovodimo zakon. O majkama sa decom i njihovom smeštaju dužne su da brinu druge nadležne institucije, ali to činimo i mi kada u postupcima poput ovog blagovremeno obaveštavamo Centar za socijalni rad kako bi adekvatne mere zaštite mogle biti preduzete - saopštila je predsednica komore Trešnjev.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading