Koronavirus je nastao u laboratoriji? Evo šta o tome kaže Tiodorović

Autor: Tanjug

Vesti

28.04.2020

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski epidemiolozi se slažu sa preovlađujućim stavom stručnjaka u svetu da je virus korona evoluirao prirodnim procesom, a ne u laboratoriji, ali upozoravaju da to nije jedini virus koji treba da brine čovečanstvo i da zaustavljanje epidemije ne znači da ne moramo biti spremni za borbu protiv takvih neprijatelja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Branislav Tiodorović

- Trideset virusa čeka svoj red. Na planeti mi nismo sami. Mikroorganizmi, virusi, bakterije, paraziti, gljivice, sve to želi da preživi, kao što se i mi borimo da preživimo - ukazao je danas epidemiolog Branislav Tiodorović, koji takođe smatra da je mnogo dokaza da je Kovid 19 nastao prirodnim procesom, iako postoje pretpostavke da se tako nešto može stvoriti u laboratoriji i da je u istoriji ratovanja bilo primera bioloških dejstava.

Tih 30 virusa znači, ukzuje Tiodorović, da moramo biti spremni za takve situacije.


- Ovo je veliki ispit za celo čovečanstvo, da li smo pripremeljeni da reagujemo efikasno i pravovremeno - kaže Tiodorović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading