CEO KOMPLEKS SAZIDALI NA DIVLJE

Vesti

13.10.2017

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri stambene zgrade od šest spratova, ukupne kvadrature najmanje 2.000 kvadrata, bez dozvole se grade u Ulici bratstva i jedinstva u beogradskom naselju Borča.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Skandal: Tri šestospratnice završene

Na divljem gradilištu odmah pored puta nema table sa nazivom investitora i rokovima gradnje, a radnici čak i na visini rade bez šlemova i druge zaštitne opreme.

Ne zna se ni ko gradi

I pored toga, izgradnja ovog stambenog kompleksa odvija se punom parom, a građevinci tvrde da rade za izvesnog Nikolu i da je to sve što znaju o investitoru ovih zgrada.

- Gazda plaća dobro i više nego redovno. Nama je samo to važno - priznaju radnici koje smo zatekli kako bez ikakve zaštitne opreme dovršavaju šesti sprat na jednoj od tri zgrade.

Pristali su čak da nam daju i Nikolin broj. Međutim, čovek koji se javio odgovorio je da je zadužen "samo" za nadzor gradilišta. Na pitanje koja firma gradi stanove, uplašeno je naveo da ne sme da kaže.

- Ne gradi firma, već fizička lica, ali gazda je trenutno u Crnoj Gori i ne može da se javi - rekao nam je on.

Novinari Srpskog telegrafa radnicima na gradilištu ostavili su i broj telefona na koji se investitor može javiti. Do zaključenja ovog broja investitor to nije učinio.

Rešenje o uklanjanju

U opštini Palilula potvrdili su da se kompleks gradi nezakonito i istakli da su podneli krivične prijave za divlju gradnju koje su prosleđene nadležnom tužilaštvu.

- Objekti u Ulici bratstva i jedinstva na brojevima 2, 4-6 i 10 u Borči grade se bez građevinske dozvole. Inspekcija je izlazila na teren i zatvorila gradilište na broju 4-6. Takođe, doneto je i rešenje o uklanjanju, kao i o izvršenju s obzirom na to da investitor nije postupao po nalogu. Spisi predmeta su dostavljeni odseku izvršenja na dalje postupanje - kažu u opštini.

Isto je i sa zgradom na broju 10, dok je za zgradu na broju 2 doneto rešenje o uklanjanju, a ako investitor ne postupi po nalogu, predmet će biti prosleđen odseku za izvršenje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading