Doktorka Kisić Tepavčević šokirana: Ljudima je u 21. veku teško da shvate važnost pranja ruku!

Autor:

Vesti

30.04.2020

08:01 >> 08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka Darija Kisić Tepavčević govorila je za TV Prva o koronavirusu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Darija Kisić Tepavčević

- Činjenica je da se vraćamo u normalne životne tokove. Svi smo naučili koje su najefikasnije preventivne mere za sprečavanje zaraze. Mi to ističemo poslednjih dana - da bez obzira na to kakvi budu propisi, a biće olabavljeni, svi mi treba da napravimo svoja pravila i načine ponašanja kako da se vratimo u svakodnevne životne tokove, ali da ne zaboravimo da ovaj virus i dalje kruži - navodi doktorka Kisić.

- Teško nam je bilo da u 21. veku shvatimo da nam je glavna mera prevencije da peremo ruke - ističe ona.

Doktorka je govorila o onome što nas čeka.

- Biće nam sve više otvorena mesta gde smo se ranije kretali, ali ne treba ići u tržne centre samo da bismo šetali... Moramo razumno prihvatiti mere i prilagoditi ponašanje - kaže ona i primećuje - Svi smo se odvikli od rukovanja i ljubljenja sa prijateljima, za kratko vreme.

Doktorka objašnjava da vraćanje u svakodnevne životne tokove treba da bude postepeno. - Imamo sve inidrektne pokazatelje da je virus oslabio: sve manji procenat pozitivnosti, inverzija kliničkih oblika ispoljavanja na klinikama, produženje inkubacionog perioda...

Govoreći od maskama i merama predostrožnosti, doktorka kaže da bi u zatvorenom prostoru trebalo da nosimo maske. - Na otvorenim prostorima, nije na odmet, ali nije neophodna. Ukoliko ćemo imati posete, da budu kratke, uz obavezno provetravanje prostorija. Dodiri i zagrljaji su dozvoljeni uz korišćenje maske, pranje ruku je potom obavezno - naglašava dr Darija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading