Nejasan status Kona na Fejsbuku: "...pred samo ukidanje ove profesije"

Autor: Republika

Vesti

01.05.2020

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon napisao je na Fejsbuku da je odrađen preventivni posao o kome niko ne bi ni znao. A onda je nastavio aludirajući na to da je stupa period "pred samo ukidanje ove profesije"...

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Predrag Kon

- Nevidljivi ljudi su izradom strategije borbe protiv Covid 19 u kojoj su rekli svima u našem društvu šta treba uraditi uspeli da smanje umiranje od ove bolesti. Istovremeno su neiscrpnim angažovanjem i aktivnim pronalaženjem kontakata odradili preventivni posao o kome niko ne bi ni znao... Moja je sreća što sam bio u prilici da ga predstavim i da se pred samo ukidanje ove profesije shvati koliko je zlata vredna. Posao je Epidemiologija i javno zdravlje, a vode je epidemiolozi, specialisti higijene i socijalne medicine... u Institutima i Zavodima za javno zdravlje - napisao je Kon.

Ovo nije prvi put da se Kon oglašava na Fejsbuku i izazove dileme. Nedavno je objavio je na svom nalogu da je vreme da se povuče i "prepusti boljima da vode pandemiju", navodeći da su razlog za to napadi na njega i stručni tim na društvenoj mreži zbog prodiranja virusa korona u Gerontološki centar u Nišu.

Foto: facebook.com/printskrin

Podsećamo, na današnjoj konferenciji za medije Kon je naveo da i kada se ukine vanredno stanje, ostaju vanredne mere. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Uroš

02.05.2020 09:16

Podržavam doktora u njegovom radu ali da ne odstupa pred koronom. Kada nestane korona može da se povuče za savetnika.