Aerodrom Nikola tesla spreman da dočeka putnike: Er Srbija i Viz Er prvi od kompanija obnavljaju letove, u narednom periodu još veći broj

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

15.05.2020

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aerodrom "Nikola Tesla" je u potpunosti spreman za doček putnika i avio-kompanija, u skladu sa najavama pojedinih avio-prevoznika o postepenoj obnovi putničkog saobraćaja tokom naredne nedelje.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Time će Aerodrom "Nikola Tesla", kako se navodi u saopštenju, doprineti ponovnom povezivanju Beograda i Srbije sa regionom i ostatkom sveta.

Ovo je veoma pozitivan i važan prvi korak ka oporavku ekonomije, turizma i trgovine od uticaja pandemije virusa KOVID, ističu iz beogradske vazdušne luke.

Sledeće nedelje, kako podsećaju, nacionalna avio-kompanija Er Srbija će obnoviti letove za Frankfurt, Cirih, Beč i London Hitrou, avio-kompanija Belavia letove za Minsk, a avio-kompanija Viz Er letove za London Luton.

Očekuje se da će u narednom periodu, u zavisnosti od regulative i razvoja situacije, još veći broj avio-kompanija ponovo uspostaviti letove ka većem broju destinacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Na beogradskom aerodromu u toku je implementacija odgovarajućih procedura i mera koje će, uz sanitarne mere koje primenjuju avio-kompanije, osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih od trenutka kada se uspostave prvi letovi.

Ove procedure, koje između ostalog obuhvataju organizaciju tokova putnika, postavljanje oznaka i informacija u zgradi terminala i pojačane mere higijene i dezinfekcije prostora, usaglašene su sa međunarodnom i domaćom regulativom.

Kako bi se putnici i javnost na vreme upoznali sa propisanim načinom ponašanja prilikom boravka u zgradi terminala, kompanija Vansi Erports pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom "Čuvamo jedni druge" na svih 45 aerodroma širom sveta kojima upravlja, a koju će i Aerodrom Beograd redovno komunicirati putem svojih zvaničnih kanala.

Ulaz u pristanišnu zgradu aerodroma će biti dozvoljen samo putnicima, kao i licima koja su u pratnji putnika sa smanjenom pokretljivošću i nepraćene dece.

RepublikaFoto: youtube.com/FlyingHigh Aviation
Foto: Ilustracija

Obavezno je nošenje zaštitne maske tokom boravka na putničkom terminalu, kao i održavanje minimalnog međusobnog rastojanja, što je na aerodromu obeleženo odgovarajućim podnim i drugim oznakama.

Putnicima se preporučuje da često peru ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju postavljenim na vidno obeleženim lokacijama.

Aerodrom "Nikola Tesla" će nastaviti da primenjuje sve mere prevencije, u skladu sa daljim definisanjem procedura i preporuka sa međunarodnim i domaćim propisima, kao i sa avio-kompanijama, u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading