Petronijević optuživao Čedu za veze sa "zemuncima" pre nego što je pretučen!

Autor:

Vesti

16.05.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Đorđević, Borko Milanović, Uroš Anđelković i Milan Vukićević uhapšeni su zbog brutalnog prebijanja advokata Gorana Petronijevića (60) i sudije u penziji Novice Pekovića (70). Težak incident se dogodio u bašti kafića u Njegoševoj ulici na Vračaru, a po prijemu u Urgentni centar obojici su konstatovane teške telesne povrede.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Goran Petronijević

Kako je rečeno u advokatskoj kancelariji Petronijevića, on je van životne opasnosti, ali o detaljima njegovog zdravstvenog stanja nisu želeli da govore. Poznati advokat je potvrdio da je napadnut, ali je posebno istakao da ni Peković ni on ne poznaju napadače.

Sve je počelo nešto pre ponoći između četvrtka i petka. Đorđević, Milanović, Anđelković i Vukićević galamili su u bašti kafića i ubrzo je na poziv građana reagovala policija i zatražila da se smire. Nakon što se policija udaljila, huligani su krenuli iz kafića i, prolazeći pored bašte drugog kafea, prema tvrdnjama privedenih, sudija i advokat su, navodno, prokomentarisali da je dobro da je policija reagovala i da ne treba da galame.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Čedomir Jovanović

OPTUŽIO ČEDU ZA VEZE SA "ZEMUNCIMA"

Goran Petronijević poslednjih dana našao se u centru pažnje nakon što je u izjavi za Srpski telegraf raskrinkao Čedomira Jovanovića. Naime, on je rekao da je četiri meseca pre atentata Zoran Ðinđić oterao Jovanovića, s kojim je tada raskrstio svaku saradnju. Ovom potezu prethodio je put u London, gde su šverc duvana, kriminal i pranje novca bile glavne teme sastanka, tvrdi Petronijević. Kasnije je, prema njegovim rečima, obelodanjeno da se premijer u Londonu sastao sa šefovima antikorupcijskog tela Saveta Evrope GRECO, koji su mu naložili da raščisti sa svima iz svog okruženja koji imaju veze sa kriminalnim miljeom. Govoreći o vezama Jovanovića i "zemunaca", Petronijević je u izjavi za naš list otkrio je "da se po jelovniku znalo kog dana će Čeda biti gost u Šilerovoj".

Preskočili su ogradu kafića i krvnički počeli da udaraju Petronijevića i Pekovića. Njih četvorica nemilosrdno su tukli dvojicu, šutirali ih nogama i udarali stolicama. Kad su završili sa iživljavanjem okrenuli su se i otišli, a teško povređeni advokat i sudija su prebačeni u Urgentni centar.

ČINJENICE: Šta se dogodilo u Njegoševoj ulici
U kafiću na Vračaru prebijeni advokat Goran Petronijević i sudija Novica Peković
Četvorica tukla dvojicu, šutirala ih i udarala stolicama
Teško povređeni advokat i sudija prebačeni u Urgentni centar
Policija sutradan privela osumnjičene za prebijanje Petronijevića i Pekovića

Ugledni advokat

Goran Petronijević je ugledni beogradski advokat. Bio je sudija Okružnog suda i 2014. član misije posmatrača referenduma na Krimu u Ukrajini. Kao advokat u Hagu je zastupao Veselina Šljivančanina, koji je oslobođen optužbi, a kao advokat zastupa i Radovana Karadžića. Drugi prebijeni je penzionisani sudiju i nekadašnji predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu Novica Peković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading