U domovima za stare zaraženo 164 korisnika i 37 zaposlenih

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.05.2020

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, korona virusom zaraženo je 164 korisnika i 37 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 473, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 174.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Kruševcu, Obrenovcu, ''Jelenac'' u Aleksincu i Knjaževacu, u Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domu za decu i omladinu ''Duško Radović'' u Nišu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

COVID-19 je potvrđen i u domovima za smeštaj odraslih i starijih ''Miljakovački vinogradi'' i “Nada” u Beogradu, ''Radost'' u Negotinu, ''MeliorVita'' i ''Gardoš'' u Zemunu, ''Eskulap centar'' u Nišu i ''S.Nikola'' u Negotinu.

Ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading