Branislav Tiodorović u jutarnjem programu: Virus je tu, nije izgubio na snazi!

Autor:

Vesti

22.05.2020

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Branislav Tiodorović u jutarnjem programu na TV Pinku istakao je da zdrastveni sistem u Vranju i Leskovcu preduzima sve da se smanji prenošenje oboljenja, nakon što je u fabrikama u tim gradovima došlo do velikoh porasta broja obolelih od korone.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Branislav Tiodorović

- Mislim da su preduzete sve mere da se spreči stvaranje novog žarišta u Srbiji. Zdravstveni sistem u Vranju i Leskovcu preduzima sve da se smanji prenošenje oboljenja. Ovde je u pitanju pojava pozitivnih, malo onih sa srednjom kliničkom slikom. I u Leskovcu i u Vranju dominiraju mladi ljudi, koji su pozitivni na koronavirus, ali mogući prenosioci. U velikim fabrikama radi mladi svet koji su iz okolnih sela u blizini ovih fabrika. Oni žive u domaćinstvima sa tri generacija, zato moraju mere da se sprovode do kraja da ne bi bili pogođeni i stariji članovi porodice. Virus je tu, nije izgubio na snazi samo se smanjio broj onih koji su zaraženi - rekao je Tiodorović.

S obzirom na to da su se građani vrlo brzo vratili u normalnu, Tiodorović napominje da su maske i dalje obavezne u zatvorenim prostorima, ali i rastojanje u direktnom kontaktu.

Što se tiče otvaranje granice Srbije i ukidanje mera testiranja prilikom ulaska u našu zemlju epidemiolog ističe da protok ljudi i robe mora da se pokrene.

Osim toga epidemiolog se dotakao i teme vakcine protiv koronavirusa rekavši da za njeno testiranje treba šest meseci do godinu dana.

- Testitanje vakcine nije moguće pre kraja godine, moramo da budemo izuzetno oprezni - zaključio je Tiodorović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading