Miloš Vučević: TC Promenada otvoren, jer su rešeni svi problemi

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

22.05.2020

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je Tržni centar "Promenada" otvoren, jer je njen vlasnik rešio probleme u vezi sa konstrukcijom objekta i protivpožarne zaštite.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučević je rekao da je danas CEOP podigao zapisnik građevinske inspekcije Grada Novog Sada da je potpuno prekontrolisana konstrukcija objekta i zapisnik protivpožarne policije da su svi uređaji ispravni i projekti urađeni.

- U toku je predaja zapisnika o tehničkom prijemu i podnošenja zahteva za upotrebnu dozvolu, tako da smo mi dozvolili da sa zapisnikom o tehničkom prijemu oni rade, a upotrebna dozvola će biti izdata ponedeljak ili utorak, tu su već u pitanju dani - rekao je Vučević.

Najvažnije je, kaže, da zakupci više ne trpe štetu i dodaje da će im vlasnik verovanto dati popust od 100 odsto na cenu zakupnine za period od dva meseca koja nisu radili.

Upitan za ponude za izgradnju garaže u Novom Sadu, Vučević je rekao da će odluka komisije biti doneta do kraja meseca i da će se na sednici Skupštine grada početkom juna ići sa predlogom ponude.

Pre virusa korona, kaže Vučević, Novi Sad je imao jednu ponudu za koncesiju na četiri garaže, tri podzemne i jednu nadzemnu, međutim, s obzirom da je bilo reči o kineskom partneru, oni su odustali zbog problema u njihovoj državi.

- Dobili smo ponudu austrijsko-srpskog konzorcijuma, videćemo da li je firma ispravna, ako je sve u redu, mi ćemo ići na Skupštinu da se prihvati ta ponuda i da se zaključi ugovor - rekao je Vučević.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Vučević je potvrdio i da je Grad Novi Sad prihvatio inicijativu Udruženja biciklista za izgradnju pojedinih staza, s obzirom da je, primećuje, povećan broj ljudi u tom gradu koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo.

U planu je, kaže, veliki projekat izgradnje biciklističke staze na starom putu od Novog Sada do Beograda, a uskoro će se graditi nastavak staze Begeč-Futog, koja će spojiti Futog s Telepom i zatim Telep sa Limanom.

Upitan da li će se graditi most-blizanac postojećeg Sentandrejskog (Klisanskog) mosta na Kanalu DTD, Vučević je kazao da se od tog projekta nije odustalo i da će se graditi čim se reše imovinsko-pravni odnosi, koji su, kaže, dosta komplikovani.

- Mi rešavamo imovinsko-pravne odnose, treba sedam kuća u tom kraju da se pomere i kada rešimo imovinu, moći će da se radi - rekao je Vučević.

Vučević je danas novinarima potvrdio i da Dino park odlazi iz grada, jer je istekao ugovor, a oni su izabrali neki drugi grad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading