Doktorka Grujičić otvoreno: Ova stvar najviše fali pacijentima na onkologiji

Autor: Tanjug

Vesti

25.05.2020

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka Danica Grujičić gostovala je u emisiji "Ćirilica" i tom prilikom govorila o zdravstvu u Srbiji ističući da se taj sistem odlično snašao i u borbi protiv korone, ali i inače, u borbi sa drugim bolestima.

RepublikaFoto: youtube.com/ZdravljeTV - Zvanični kanal
Danica Grujičić

Ona je izdvojila kao najbitniju stvar koja nedostaje pacijentima na njenom odeljenju, razgovor. Kako ističe, priča bi nekada delovala bolje od svake terapije.

- Ja gledam pacijente na onkologiji, šta im najviše nedostaje - razgovor. To je nekad delotvornije nego bilo koja terapija. Moramo razviti psihoonkologiju, moramo naučiti ljude da kad ih zaboli duša, nije sramota sa nekim da porazgovaraju. Moramo razviti sistem porodičnog lekara, to postoji na Kubi. Često pričamo o tom zadravstvu na Kubi, oni to imaju. Postoje neke bolesti koje su retke i kad imate takvu bolest, normalno je da država pošalje takve pacijente u inostranstvo na lečenje. To su bolesti o kojima se malo zna i samo u nekoliko država u svetu se leče. Ali takođe imamo bolesti i pacijente koje smo mi ovde izlečili, ljudi dolaze kod nas, znate koliko ih ima, mi smo im pomogli, a roditelji nema gde nisu bili pre toga, niko nije mogao da im pomogne. Nije ni taj Zapad tako sjajan - objasnila je doktorka Grujičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading