Stevanović otkrio: Broj hospitalizovanih pacijenata zbog korone će se POVEĆATI, a OVO je razlog!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.05.2020

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedine bolnice već su izašle iz kovid sistema, a najteži pacijenti iz kovid bolnica koje se prazne zbrinjavaju se u Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Stevanović

- Broj pacijenata koji su kod nas hospitalizovani se povećavati, ne zato što je ukupno veći broj inficiranih nego zato što se pojedinačne kovid bolnice gase, a mi preuzimamo najteže bolesnike kojima je potrebna dalja nega i dalje zbrinjavanje - rekao je direktor Klinike za infektivne bolesti Goran Stevanović.

On je naglasio da su prethodnih dana preuzimali teže bolesnike iz kovid bolnice Pančevo, a da danas preuzimaju pacijente iz KBC Zvezdara.


Stevanović je dodao da je sve manje ambulantnih pregleda zbog koronavirusa, ali da se povećava broj bolesnika koji imaju temperaturu i neku drugu simptomalogiju koji nemaju mnogo veze sa kovidom, ali se upućuju u Kliniku za infektivne bolesti.

Srbija, kako je rekao, ulazi u završnu fazu epidemije, ali je istakao da još nije gotovo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading