Kolima laganica preko "grane": Putnici iz kombija i autobusa direktno idu u karantin

Autor:

Vesti

04.06.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf prošao je od Beograda do Beča i iz prve ruke se uverio kako se ovih dana, dok mere uvedene zbog korone još nisu ukinute, putuje iz prestonice Srbije do glavnog grada Austrije. Osnovno i najvažnije: ako idete kolima, mnogo ćete lakše ući u Austriju nego u autobusu ili kombiju, mada i tada može da bude problema.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Specijalni izveštač našeg lista na ovoj ruti, Nikola C. (37) putovao je preko Mađarske. Pošto je išao kolima, većih problema i zadržavanja nije imao, ali nam je preneo i iskustva nekih drugih putnika, s kojima se sreo u Beču, koji i nisu prošli tako glatko.

- Iz Beograda sam krenuo u ponedeljak 1. juna. Čekanje oko sat vremena na srpskoj granici. Nema nikakve dodatne kontrole. U Mađarsku se ulazi bez ikakvog testa, provere - priča Nikola.

DVE VERZIJE

Naš sagovornik je i u Austriju ušao bez podrobnije kontrole. Niko ga ništa nije pitao u vezi sa koronom.

- Ipak, zapalo mi je za oko da na austrijskoj granici bez izuzetka zaustavljaju sve kombije i autobuse i vojska ulazi unutra da ih pregleda. To ume baš da potraje pošto svakog putnika podvrgavaju proveri - objašnjava naš sagovornik.

Mog poznanika Aleksandra su izdvojili jer nije imao test, onda mu je prišao vojnik i na srpskom šapnuo: "Brate, pali brzo"

Kako kaže, zbog toga je po dolasku u Beč stupio u kontakt s drugim putnicima koji su prethodnih dana stigli u Austriju istom rutom.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

- Arsenije B. (18) putovao je 2. juna. Na austrijskoj granici dva vojnika su ušla u autobus. Svaki je pregledao po polovinu putnika. Interesantno je da je prvi vojnik svakom putniku dao papir na kojem je pisalo da je obavezan da uradi test na koronu po ceni od 140 evra ili da ide momentalno u karantin 14 dana. Drugi vojnik, međutim, nikom nije dao nikakav papir. Znači, nema nikakvih pravila, nego kako se kome zalomi i na koga naleti - priča Nikola.

DOBAR SAVET

On je razgovarao i sa Aleksandrom L., Srbinom sa austrijskim pasošem:

- Njemu su na austrijiskoj granici 31. maja tražili test iako je išao kolima. Nije ga imao, pa su mu naredili da stane sa strane. Tada mu je prišao vojnik koji je Srbin i kada je video da se zove Aleksandar, šapnuo mu je: "Brate, pali brzo." Tako je i uradio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading