Jovanović čvrsto protiv nezavisnosti terorističke tvorevine: Priznavanje secesije Kosova je identitetsko samoubistvo jednog naroda!

Autor:

Vesti

04.06.2020

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Svaka predaja Kosova i svako prihvatanje secesije ne vodi nas ka rešenju, već ka otvaranju novih problema", izjavio je za TV "Prva" predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Foto: printscreen/TV Prva
Miloš Jovanović

Kako je rekao, tzv. Kosovo nije republika već secesionistička tvorevina.

- Priznajte sutra secesiju Kosova i prvo pitanje koje će se otvoriti je pitanje stvaranja Velike Albanije, kao i pitanje Makedonije - poručuje Jovanović i dodaje da bi priznanje vodilo i ka destabilizaciji Crne Gore.

On takođe navodi da bi time negirali sami sebe.

- Priznavanjem secesije Kosova mogli bi odmah da bacimo u đubre Gorski vijenac, kosovski i pokosovski ciklus, našu epiku, Nadeždu Petrović, kao i Gračanicu. To je identitetsko samoubistvo jednog naroda - tvrdi predsednik DSS-a.

Po njegovim rečima, iz praktičnih razloga, a i zbog časti, priznanje nezavisnosti tzv. Kosova je nemoguće.

Na pitanje da li "Kosovo treba rešiti", on kaže da je ono već rešeno.

- Kosovo je Srbija. Imate ustav, kao i rezoluciju 1244. Što se realnosti tiče, ona je danas jedno, a sutra će biti druga. Kao što nije bila ista 60-ih godina prošlog veka kao sada kada je malo gora za nas, tako za 60 godina može da bude bolja. Imate niz primera zamrznutih konflikta, od kiparskog do onog na Bliskom istoku između Palestine i Izraela - objašnjava Jovanović i pita se "zašto bi mi bili najgori na svetu i zbog trenutne situacije potpisali nezavisnost".

Predsednik DSS-a poručuje da "nema prečica u životu jedne nacije, niti čoveka", i za kraj podseća da "smo se već jednom opekli od toga".

- Pala je Krajina, došlo je Kosovo. Što više puštate, više će vam uzimati. To je elementarna logika - zaključuje Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading