Prvih 16 pacijenata sa Sajma prebačeno u Mladenovac

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.06.2020

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvih 16 pacijenata zaraženih koronavirusom prebačeno je danas oko podne iz privremene kovid bolnice na Beogradskom sajmu u Specijalnu bolnicu za interne bolesti u Mladenovcu, a prema rečima direktora te bolnice Gorana Bojovića do kraja dana Sajam će napustiti svi pacijenti.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Privremena bolnica na Sajmu

Bojović je za Tanjug rekao da je od 103 pacijenta, koliko ih je jutros bilo na Sajmu, njih 57 juče testirano i da se čekaju njihovi rezultati.

Kako je naveo, po dosadašnjoj statistici očekuje se da više od 50 pacijenata bude negativno i oni će biti u toku dana biti pušteni kući, a oni koji budu pozitivni biće prevezeni u Mladenovac.

Bojović je rekao da je juče sa direktorom KBC "Dragiša Mišović" Vladom Ðukićem i epidemiolozima Gradskog zavoda za javno zdravlje obišao bolnicu u Mladenovcu, naglasivši da ta zdravstvena ustanova ispunjava sve uslove i ima kadrove da bude kovid bolnica.

- Juče smo im poslali zaštitnu opremu iz našseg magacina i lekove, tako da su spremni da prime pacijente - kazao je Bojović.

Dodao je da je oko 1.300 pacijenata prošlo kroz privremenu kovid bolnicu na Sajmu, od kojih je 1.200 izlečeno i pušteno kući, a 60 poslato u druge bolnice.

O pacijentima je brinulo oko 620 lekara i medicinskih sestara i tehničara.

- Niko od medicinskih radnika i drugog pomoćnog osoblja nije bio zaražen. Ovo je veliki uspeh cele države, privremena bolnica koja je vršila nadzor na pozitivnim pacijentima ispunila je svoj zadatak potpunosti - ističe Bojović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading