SRBI BESNI NA BRAĆU GRKE! "Neće me GRČKA više videti u životu": Ispovest turiste koji je uzalud prešao 1.600 kilometara

Autor: blic.rs, republika.rs

Vesti

15.06.2020

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je više razočaranih i besnih turista koji su vraćeni sa grčke granice zbog iznenadne odluke Atine. Jedan od njih prešao je 1.600 kilometara i kako kaže, ne planira više da se kupa u grčkom moru, jer je ogorčen načinom kako je sve urađeno.

RepublikaFoto: Republika.rs
Foto: Ilustracija

- Što se mene tiče 1.600 kilometara džaba. Zbogom Grčka zauvek - ovako glasi kraj jedne poruke gosta iz BiH, objavljeno je na Fejsbuk stranici Nikana.

Podsetimo, iako je bilo najavljeno da će od 15. juna građani Srbije moći da putuju u Grčku, ta zemlja je "preko noći" promenila odluku, koju je objavila u tamošnjem Službenom glasniku.

- A nekoliko dana pre su nam pisali kako su deca presrećna jer posle svega idu na more. Dobili su čak i pismenu potvrdu od grčke ambasade da mogu sigurno da uđu u Grčku 15.juna. I mi smo razočarani, ali i besni. Ne zbog sezone, već načina na koji su Grci ovo odradili, a način je loš i nefer - navodi se u postu.

Srpski turisti ne mogu da veruju da i dalje nema nikakvog objašnjenja, a o izvinjenju da ne govorimo.

- Nisu našli za shodno ni da obaveste o promeni odluke, već su pustili da ljudi putuju satima i budu vraćeni sa granice. Premijer Micotakis je 20. maja izjavio da će za srpske turiste granice biti otvorene 15. juna i da su to turisti koji su uvek bili verni Grčkoj i u najtežim vremenima. I evo kako su vratili na kraju - 

Ipak, i dalje postoji šansa da vlada Grčke danas u toku dana promeni odluku i dozvoli turistima iz Srbije da večeras od 23.00 pređu granicu, saznaje nezvanično "Blic".

- U toku su intenzivni razgovori sa zvaničnicima iz Grčke, tako da postoje šanse da se odluka preinači. Naši zvaničnici su ih u nekoliko navrata podsetili na obećanja i dogovor koji je postignut i nedavno i potvrđen - navodi izvor "Blica".

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je grčkim vlastima upućen zvaničan upit o uslovima za prelazak njihove granice za srpske državljane i dodao da se odgovor očekuje tokom dana. Kako kaže, Srbija je dobila obećanje vlasti u Atini da će granice za naše turiste biti otvorene od 15 juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading