(VIDEO) Tamiš se izlio iz korita, saobraćaj obustavljen između Botoša i Tomaševca

Autor: Telegraf

Vesti

22.06.2020

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju je došlo do izlivanja reke Tamiš iz korita na potezu između Botoša i Tomaševca, a nešto kasnije saobraćaj je na tom opštinskom putu obustavljen.

RepublikaFoto: youtube.com/I love Zrenjanin
Tamiš

- Molimo vozače da ne koriste ovaj pravac. Vertikalna saobraćajna signalizacija je na terenu i ostaće do god se ne stvore uslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja - izjavio je Siniša Berar dipl inženjer saobraćaja iz JP za Urbanizam – ispred upravljača puta.

Vodostaj Tamiša na mernoj stanici Jaša Tomić za sada se ustalio na 750 cm, a tokom nekoliko dana rastao je od 4 do 8 cm na sat.

Plavljenje nebranjeninh delova oko Botoša i Tomaševca na kojima su uglavnom pašnjačke površine nastaje kao posledica prolaska vodenog talasa koji je prethodnih dana držao na oprezu sve nadležne službe, a vanredna odbrana od poplava proglašena je kada je vodostaj kod mesta Jaša Tomić dostigao 600 cm.

U ovoj situaciji u posebno nepovoljnom položaju našli su se stanovnici Tomaševca koji ne mogu da koriste most preko Tamiša na putu za Orlovat, te ime je jedini pravac i veza sa svetom put preko Kovačice i Farkaždina.

Za sada nismo dobili zvaničnu informaciju kuda će saobraćati autobusi koji zaposlene u „Drexlmayeru“ prevoze na radna mesta. Nadležni mole vozače kako automobila tako i traktora da ne prelaze poplavljeni deo na sopstvenu odgovornosti i tako sebe dovode u opasnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading