LAŽNI HUMANITARAC SE VADI NA ZDRAVLJE: Krstić po drugi put pobegao od tužioca!

Autor: K. I.

Vesti

23.06.2020

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojkan Krstić, vlasnik kompanije "Elita gradnja", ni juče se nije pojavio na saslušanju u Palati pravde, u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu. Kao opravdanje za svoj nedolazak, drugi po redu, dostavio je uverenje iz KBC "Dragiša Mišović" o tome da mu nije dobro.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/facebook.com/Vojkan Krstić
Vojkan Krstić

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, saslušan je vozač kombija Zoran Branković, koji je negirao delo, navodeći da nema nikakvih saznanja o čemu je reč.

Da podsetimo, Krstiću se na teret stavlja to da je neovlašćeno zauzeo tuđu imovinu, odnosno državno zemljište, na kojem je pravio divlje deponije i na taj način zgrnuo milione.

Krstiću je ovo drugi put da izbegava da se pojavi na saslušanju u postupku gde se on vodi kao glavni osumnjičeni. Prvo ročište je bilo zakazano za 27. maj, u Palati pravde, a ovaj biznismen je tada svoj nedolazak pravdao time što ima poslovne obaveze.

Zahvaljujući pisanju Srpskog telegrafa, razotkriveno je nezakonito poslovanje Krstića, koji je van zakona eksploatisao državno zemljište. Zbog toga je 12. avgusta 2019. Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, izdao nalog da se zatvori deponija na Čukarici. Samo pet dana kasnije je Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo prijavu zbog divlje deponije na Čukarici, a tužilaštvo je formiralo predmet i naložilo prikupljanje svih potrebnih dokaza.

Kazna šest godina zatvora

Ukoliko se dokaže da je Krstić postupao van zakona tako što je neovlašćeno zauzeo tuđi posed da bi na njemu izgradio deponiju, mogao bi da ode u zatvor na šest godina. Pored toga, ako se dokaže da je kriv, moraće da nadoknadi višemilionsku štetu, koju je pretrpeo grad Beograd.

Krstić je glavni osumnjičeni za to da je godinama nasipao građevinski otpad na više ilegalnih deponija u gradu. Na taj način, on je prevarom zarađivao i na desetine miliona evra godišnje. Sve je počelo postepeno da se otkriva kada je naš list objavio priče nekoliko vlasnika građevinskih firmi, koji su ga optužili da ih je ucenjivao i tražio da sav otpad sa gradilišta odvoze isključivo na njegove divlje deponije, za šta im je naplaćivao od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu.

Bogatstvo sa deponije

Na desetine ilegalnih deponija u Beogradu

150 kamiona dnevno istovarivalo otpad

1.500 dinara naplaćivano po kamionu

4,5 miliona dinara je bila dnevna zarada

1,6 milijardi dinara zarada godišnje na biznisu sa deponijama

Zbog njegovog prljavog biznisa pobunili su se stanovnici Ðurđevdanske ulice u Kumodražu, kojima je Krstić pod prozorima napravio divlju deponiju. Ni to nije bilo dovoljno, pa je Krstić žiteljima Kumodraža, koji su većinom penzioneri, otvoreno pretio, navodeći da će ih pobiti i zapaliti im kuće.

Veliki apsurd vezan za Krstićevu ličnost je to što se on, dok se bavio malverzacijama, predstavljao kao veliki humanitarac. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Marko

23.06.2020 06:43

Za tog kriminalca i njegova zlodela malo je i deset godina robije...

Odgovori 10 0
Karlo

23.06.2020 11:51

Ipak mi mestani Kumodraza polako moramo krenuti sa privatnim zajednickim krivicnim prijavama,jer od redovnog postupka nema pravde...

Odgovori 10 0
Da se zna

23.06.2020 13:26

Opstinski kriminalac i narko diler

Odgovori 11 0
Far

26.08.2020 12:44

organizovana kriminalna grupa vojkana krstica ...