Za korak ispred svih u borbi protiv korone: Ideju Željka Mitrovića američki naučnici otkrili tek nakon 3 meseca

Autor:

Vesti

25.06.2020

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije istraživanje sa uglednog Univerziteta Kolumbija pokazalo je da se koronavirus može uništiti ultraljubičastim zračenjem. Iako je ova studija inovativna u naučnom svetu, Željko Mitrović je ovu ideju primenio u praksi još pre tri meseca.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Željko Mitrović

Doktor Devijd Brener i njegov istaživački tim su eksperimentima ustanovili da vrlo malo zračenje ultraljubičastim svetlom može uništiti 99,9 odsto virusa.

- Vrlo malo zračenja dalekim ultraljubičastim svetlom uništilo je više od 99,9 odsto virusa izloženih njegovom delovanju - rekao je voditelj istraživanja dr. Dejvid Brener za Rojters.

Na osnovu ovih rezultata istraživanja, naučnici su došli na ideju da se na javnim prostorima, tačnije na plafonima, postave izvori dalekog ultraljubičastog svetla koji bi uništavali koronavirus i sprečili njegovo širenje.

Rezultati ove studije su u svetu prihvaćeni sa oduševljenjem, međutim, vlasnik kompanije Pink Željko Mitrović je još pre tri meseca ovaj isti metod primenio u prostorijama televizije Pink.

 

 

Ovo još jednom potvrđuje činjenicu da je Mitrović za korak ispred svih kada je u pitanju borba protiv koronavirsa. Podsetimo, tokom aprila meseca, vlasnik Pinka je izneo ideju da se ozoniranjem krvi može efikasno boriti protiv zaraze koja blokira čitav svet, da bi kasnije italijanski profesor Marijano Francini potvrdio ovu njegovu tezu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading