SPASAO JE MNOGOBROJNE ŽIVOTE I OTIŠAO MEĐU VELIKANE: Sahranjen lekar Radan Džodić

Autor: Novosti, Republika

Vesti

26.06.2020

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolege iz Amerike, Evrope, veliki broj prijatelja i porodice se okupio da se poslednji put oprosti od svetski poznatog hirurga.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Radan Džodić

Profesor doktor Radan Džodić sahranjen je danas u Aleji velikana u Beogradi. Kolege iz Amerike, Evrope, veliki broj prijatelja i porodice se okupio da se poslednji put oprosti od svetski poznatog hirurga.

Poznato je da je dr Džodić spasao preko 10.000 života. Rezove na štišnoj žlezdi i dojci koje je on izvodio bili su savršeni, ali to nije bilo dovoljno za njegovu ženu i decu. U petak popodne su se okupili u Aleji velikana ćerka i sin pokojnog dr Džodića, a njegova biša supruga je održala govor.

Inače, dr Džodić je sahranjen između glumice Nede Arnerić i nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije u fudbalu Dragoslava Šekularca.

Sve vesti iz rubrike društvo možete pročitati ovde.

Džodić je bio redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i nekadašnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Rođen je 1952. godine na Goliji. Medicinski fakultet završio je 1978. godine, a redovni profesor onkološke hirurgije postao je 2005.

Bio je i potpredsednik Svetske federacije onkoloških hiruških udruženja, a objavio je oko dvesta radova u domaćim i stranim časopisma.

Usavršavao se u Francuskoj i Japanu, a tokom svog radnog veka uradio je više od 10.000 operacija.

Nosilac je više nagrada u oblasti medicinskih dostignuća.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading