Virus ušao i u Bogatić: U ovoj opštini do juče nije bilo ni jednog slučaja korone

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

28.06.2020

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do juče je opština Bogatić odolevala infekciji koronavirusom. U Zavodu za zdravlje u Šapcu, međutim, registrovan je prvi pozitivan test na Kovid-19 u toj opštini.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Testiran je zdravstveni radnik iz jednog sela kod Bogatića, koji je sa blagim simptomima bolesti upućen na kućnu izolaciju i lečenje.

Bogatić od početka epidemije odoleva zarazi. Zabunu oko pojave infekcije u ovom kraju izazvalo je objavljivanje informacije o dvoje zaražnih na zvaničnom sajtu Kovid-19 krajem aprila.

U Zavodu za javno zdravlje u Šapcu su tada objasnili kako je moguće da su oboleli evidentirani po jedinstvenom matičnom broju i da su tako dva slučaja "pripisana" opštini Bogatić.

Sve vesti iz rubrike društvo pročitajte ovde.

To je i potvrđeno posle 14 dana, kada se saznalo da su obolela dva profesionalna vojnika Vojske Srbije iz Bogatića i Badovinaca,  a koji su se inficirali na svojim radnim mestima izvan mesta prebivališta.

Otuda ni Zavod za javno zdravlje ni lokalni štab za vanredne situacije ova dva slučaja nisu evidentirali kao obolele na području opštine Bogatić.

Na području Šapca juče je otkriveno novih 12 pozitivnih i u Loznici 5. Ukupno je u osam opština Mačvanskog okruga od izbijanja epidemije obolelo 227, a u ovom trenutku je 89 aktivno obolelih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading