DIREKTOR POLICIJE REBIĆ: Nedopustivi napadi na policajce

Autor: rts.rs

Vesti

21.10.2017

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić kaže za RTS da je policajka koja je pretučena u Novom Sadu teško povređena i da je operisana. Napominje da je broj napada na policijske službanike smanjen u odnosu na 2015. godinu kada ih je bilo 1.580, ali da je i dalje neprihvatljiv.

RepublikaFoto: Tanjug
Vladimir Rebić

Vladimir Rebić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da istraga u slučaju jučerašnje pucnjave na Voždovcu ide u više pravaca. Napominje da je policajka koja je prebijena u Novom Sadu teško povređena i da je operisana.

- U prvom kontaktu sa izgrednikom kojeg su prijavili građani, on je nasrnuo na nju i teško je povredio. Napadač je uhapšen i u svojoj izjavi je rekao da je želeo da udari policijskog službenika, a pošto nije smeo muškaraca onda je udario ženu - kaže Rebić.

Dodaje da je u 2015. godini zabeleženo 1.580 napada na policajce.

- Prošle godine taj broj je smanjen ali je i dalje neprihvatljiv. MUP najoštrije osuđuje te napade - napominje direktor policije.

Kaže da MUP zajedno sa nadležnim organima već četiri meseca sprovodi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

- Ukoliko ne primenite meru privremene zabrane prilaska žrtvi ili udaljenje iz stana, u riziku ste da se desi teža posledica. Nije lako ni odrediti privremenu meru zabrane žrtvi. Do sada smo imali 7.500 mera - zabrane prilaska i napuštanje stana - obajašnjava Rebić.

Ističe da policijska mera traje 48 sati a da u 50 odsto slučajeva tužilaštvo produži meru do 30 dana.

- Imali smo i 528 slučajeva kršenja mera i oni koji su se oglušili na to su po hitnom postupku sprovedeni na izdržavanje zatvorske kazne - kaže direktor policije.

Rebić ističe da je u Beču održan zajednički sastanak Saveta OEBS-a na kojem je zaključeno da se samo efikasnom saradnjom mogu rešavati izazovi.

- To je bio specifičan forum, na kojem se na poseban način kreiraju mere bezbednosti. Tom sastanku prisutvovalo je preko 50 država, a izlaganje srpskih predstavnika o migracijama ocenjeno je vrlo pozitino. Problem migracije sa sobom nosi i potencijalno pitanje terorizima i krijumčarenja ljudi i to je globalni problem - kaže Rebić.

Dodaje da će nova oprema koju je policija dobila doprineti da njeni pripadnici dobro obavljaju svoj posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading