NESTOROVIĆ O ŽARIŠTIMA KORONE U SRBIJI: Većina će sledeće nedelje prestati da budu problem, ali OVAJ grad ostaje KRITIČAN

Autor:

Vesti

04.07.2020

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mi sad imamo žarišta koja će se ubrzo ugasiti, kao što se desilo i na početku epidemije", izjavio je pulmolog dr Branimir Nestorović.

Foto: facebook.com/Kristina Kaplanović/TV Prva/printskrin
Branimir Nestorović

- Neko dođe iz Švajcarske ili Italije u neki grad, proširi zarazu, tu umre desetak ljudi, pa se žarište ugasi. Tako je bilo u Kikindi, Ćupriji, i tako dalje - kaže Nestorović i napominje da misli "da žarišta kao Novi Pazar već sledeće nedelje neće biti neki problem".

On, međutim, upozorava da je jedan grad problematičan.

- Ostaje problem Beograda zato što je on ogroman grad i teško je iskontrolisati sve - poručio je Nestorović tokom gostovanja u emisiji "Jutro" na TV Prva.

Mi možemo samo da usporimo virus, ali nekakva zatvaranja, kaže, ne dolaze u obzir.

- Nema ništa od toga da ponovo zatvaramo ljude ili zabranimo putovanja. Mislim da to uopšte nije ni razmatrano u kriznom štabu - navodi Nestorović i dodaje "da za to nema opravdanja jer situacija nije dramatična, i da se takve stvari rade samo na početku epidemije da bi ublažili krivu".

Kriva je, zaključuje pulmolog, sada već dovoljno blaga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading