SVE NAPETIJE U KBC "ZEMUN"! Direktor apeluje: Suzdržite se od društvenih aktivnosti, opterećenje na zdravstveni sistem je ogromno!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.07.2020

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kliničko bolnicki centar "Zemun" za dan je primljeno 175 pacijenata.

RepublikaFoto: youtube.com/Gradska Opstina Zemun
Dragoš Stojanović

Direktor bolnice Dragoš Stojanović rekao je za RTS da je u subotu od 14 do 19 sati u toj ustanovi bilo 140 pregleda, a do jutros 195.

KBC Zemun od juče se potpuno vratio u kovid sistem, ali je postao i trijažni centar.

Stojanović je rekao da je otvoreno šest punktova za preglede.

- Mi nismo infektolozi, tako da je to veliki napor, a veliki je broj pacijenata i svi se trudimo da maksimalno izađemo u susret - naveo je Stojanović.

Istakao je da je do jutro primljeno 175 pacijenata, što je mnogo.

Kako je dodao, to su u principu mladi pacijenti. Kaže da je njihova klinička slika lakša, ali da se usložnjava i intenzivna nega je popunjena sa 20 pacijenata.

Stojanović je rekao da ga sekira jutrošnji snimak koji se pojavio na društvenim mrežama i koji ukazuje na odredene aktivnosti po splavovima.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Ističe da je naš zdravstveni sistem jedan od najhumanijih na svetu, ali da je veliki broj pacijenata. Kako navodi, nikad nisu primili 175 pacijenata u bolnicu u jednom danu.

Zbog toga su, rekao je, juče posle sastanka sa ministrom zamolili sve građane da se smire.

- Apelujem i molim, suzdržite se od društvenih aktivnosti, ostavite restorane, splavove, kafane. Veliko je opterećenje na zdravstveni sistem, nije lako raditi na 30 stepeni u skafanderu - ukazao je Dragoš Stojanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading