UPOZORENJE IZ INFEKTIVNE: Ogroman priliv obolelih u bolnice širom Srbije, ako se ovako nastavi NEĆEMO MOĆI SVE DA ZBRINEMO!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.07.2020

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenica direktora Klinika za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Ivana Milošević izjavila je danas da je u poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno 144 bolesnika i dodala da su zdravstveni radnici prvi put ozbiljno zabrinuti.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Ivana Milošević

Ona je za RTS rekla da je tokom poslednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, oko 100 u toku noći.

- Za poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno je 144 bolesnika, u Infektivnu kliniku 12. To znači da kao da smo primili celu Infektivnu kliniku, cele njene kapacitete u roku od 24 sata. Ogroman je priliv pacijenata - izjavila je Miloševićeva.

Prema njenim rečima, od kada je to počelo da se dešava zdravstveni radnici su po prvi put ozbiljno zabrinuti.

- Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo. Zato apelujem na sve da se maske nose - istakla je Miloševićeva.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

Ona je dodala da se na intenzivnoj nezi Infektivne klinike nalazi 15 bolesnika, na respiratorima 11, šest na invanzivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

- Svi bolesnici i oni koji su na inavanzivnoj i neinvanzivnoj su potencijalno životno ugroženi. Ima puno mladog sveta, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Pažnju moraju da obrate svi - rekla je ona i dodala da je situacija mnogo teža nego u martu i aprilu.

Milošević dodaje i da zdravstvene radnike brine i ogroman priliv u bolnice širom Srbije, jer sa trenutnim prilivom bolesnika neće moći da se zbrinu svi ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading