UZNEMIRUJUĆE VESTI IZ GRČKE! Cela Srpska porodica zaražena koronom na Lefkadi: Troje dece u bolnici

Autor: Informer, Republika

Vesti

14.07.2020

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petočlana porodica iz Srbije koja letuje u Grčkoj na Lefkadi pozitivna je na koronavirus. Oni su u ponedeljak primljeni u Univerzitetsku bolnicu u Janjini, gradu u severozapadnoj Grčkoj, u specijalno kodvid odeljenje.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Njihovo troje maloletne dece koja imaju blage simptome smešteni su na pedijatrijsku kliniku Univerzitetske bolnice, prenosi grčki sajt Skai.gr.

Ranije je Zavod za javno zdravlje u ovoj zemlji prijavio nova 24 slučaja. Četiri od njih identifikovana su nakon testiranja na graničnim prelazima.

Nedavno je grupa turista iz Srbije morala da napusti grčko ostrvo Eviju čiji stanovnici nisu želeli njihovo prisustvo iz straha od virusa korona. Grupa od njih 85 vraćena je u Srbiju nakon što je utvrđeno da je jedan putnik pozitivan na koronavirus. Prema nekim informacijama, građani Evije, odnosno penzioneri iz tog mesta, izvršili su najveći pritisak da se naši turisti vrate u Srbiju, jer se boje virusa korona.

Podsetimo, grčke vlasti su, zbog povećanog broja novozaraženih korona virusom, početkom jula donele odluku da ne puštaju srpske turiste na jedinom otvorenom drumskom prelazu Kulata - Promahonas (bugarsko-grčka granica), a obustavljeni su i avio letovi iz Beograda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading